FAQ

Milyen kábellel tudom összekötni a számítógép RS-232 portját a nyomtatók RS-232-es portjával?

A mellékelt fileban megtalálja a bekötést.

Milyen USB kábelre van szükségem?

A nyomtatókon USB B típusú aljzat van, így az általános A-B típusú kábel használható.

Mit jelent, hogy termál vonal nyomtató?

A hagyományos nyomtatókban, a nyomtatófej mozog a papír előtt, és az adott pozícióban a papírt festékszalag, tinta vagy hő segítségével elszínezí. Ezzel szemben a termál vonal nyomtatókban a teljes papírszélességben hőleadó pontok vannak elhelyezve, így a papír elszínezése a nyomtatófej mozgása nélkül és a teljes papírszélességben egyidőben történik az elszínezés. Előnye, hogy jelentősen csökken a mozgó alkatrészek száma, ami növeli a megbízhatóságot, illetve növekszik a nyomtatási sebesség.

Mikor válasszunk termál transzfer vonalkód nyomtatót?

A direkt termál és a termál transzferes nyomtatók között lényegi különbség, hogy míg a direkt termál nyomtatók a címke alapanyaga hőérzékeny, addig a termál transzferes nyomtatók normál papírra nyomtatnak és a rajzolatot az úgynevezett karbonszalag anyaga hozza létre. Ez a különbség határozza meg a felhasználási területet.

A direkt termál nyomtatóval készített címkék élettartama sokkal rövidebb, és például közvetlen napfény hatására a rajzolat el is veszhet. Ezzel szemben a termál transzferes nyomtató a karbonszalagon található festéket égeti a címkére, mely alapanyaga lehet papír, műanyag, akár textil is. A ráégetett festék tartós címkét hoz létre.

Van-e Windows driver nyomtatókhoz?

Nyomtatóinkhoz rendelkezésre állnak Windows, OPS és WEPOS driverek. A driverek használatánál egy dologra azonban figyelemmel kell lenni. A driverek grafikus módban kezelik a nyomtatókat, aminek az a következménye, hogy megtöbbszöröződik a nyomtatónak küldendő adatok mennyisége. Ezért fontos a nyomtató interface-ének kiválasztásra, mert RS-232 interface-en keresztül adott idő alatt kevesebb adatot tudunk átküldeni, mint például USB interface-en keresztül. Ha nem használjuk a nyomtatók drivereit, hanem "közvetlen szöveg" nyomtatóként nyomtatunk, és a nyomtató beépített karaktergenerálását használjuk, akkor nagyobb nyomtatási sebességet érhetünk el.

Hogyan válasszunk karbonszalagot?

A karbonszalag kiválasztásánál nem a nyomtató típusát kell megadni - ellentétben a tűs nyomtatókkal -, hanem meg kell határozni, hogy milyen széles címkére történik a nyomtatás, és ennek szélességénél néhány miliméterrel szélesebb szalagot kell választani. Kínálatunkból 58/76/114/150/220 mm széles szalagok rendelhetők.

CGP Electronics Kft. Minden jog fenntartva! 2220 Vecsés, Küküllői utca 33. Tel.: +36 (29) 551-090, +36 (20) 934-8956. E-mail: sales@cgp.hu